Zelf knoflook poten

 De keuken is een magische plek, je kunt er de meest fantastische gerechten maken door een combinatie van kruiden en specerijen te maken. Een van de belangrijkste ingrediënten voor een gerecht is een die heel makkelijk te kopen of te telen is, dit is namelijk gewoon knoflook. Knoflook kan het gerecht maken of breken, te veel wordt te sterk en te weinig zorgt voor een groot tekort aan algemene smaak. Daarom is het dus belangrijk om goed op te letten hoeveel knoflook je ergens in dit. Wat het leuke aan knoflook is, is dat je het heel simpel zelf kunt poten. Dit kan gewoon in de tuin, lees verder om er achter te komen hoe dit precies moet!

 Tijd en planten

De belangrijkste punten waar je op moet letten zijn tijd en plantingsmethode. Knoflook kun je het beste planten van september tot ongeveer halverwege november. De knoflookbollen groeien het beste als de kou al langs is geweest. Je kunt ze ook in het voorjaar planten naast andere gewassen, dit is geen probleem. Wat belangrijk is, is dat je de tenen met het puntje omhoog plant, ongeveer 5 cm diep en ongeveer 15 cm van elkaar af. Zo groeien ze het best en zal de opbrengst het hoogst zijn.

De beste grond

De grond maakt voor knoflook niet zo heel veel uit, hij hoeft alleen maar doorlaten te zijn. Daarnaast mag de grond natuurlijk niet bemest zijn, dit is niet goed voor de groei. De grond moet droog blijven, mest word dus afgeraden. Wanneer het heel hard gevroren heeft kan het handig zijn om er een zeil over heen te leggen, zo worden ze niet te nat en gaan ze ook niet kapot. Als het een hele droge periode is kun je de tuin bijwateren, let er wel op dat het niet te nat word.

Garlicmaster

Allemaal leuk en aardig dan planten, maar wat ga je er dan mee doen? Precies, koken natuurlijk! Bij garlicmaster.nl kun je een van de beste knoflook persen kopen die er op dit moment beschikbaar zijn. We hebben een handig filmpje op de website staan waarin we precies laten zien waarom onze pers nu zo goed is in vergelijking tot andere knoflookpersen. Met de Garlicmaster kun je hele precieze hoeveelheden knoflook toebrengen aan het gerecht, zo heb je altijd de juiste smaak te pakken. Knoflook is gewoon een prachtig gewas, het brengt een gerecht tot leven en door het goed toe te passen kan het een gerecht naar het volgende niveau tillen!