Hoe gezond is knoflook

Hoe gezond is knoflook?

Knoflook is een veelzijdig voedingsmiddel dat je op veel manieren kunt gebruiken tijdens het koken. Je kan het vers eten (gesneden of geperst), maar je vindt knoflook ook in gedroogd (gesneden of gemalen). Door een beetje knoflook te gebruiken, geef je je gerecht net even dat beetje extra smaak (en geur). Het wordt dan ook wereldwijd in allerlei culturen gebruikt tijdens het koken. Knoflook is dus een lekkere toevoeging, maar is knoflook ook gezond?

 Gelukkig voor de knoflookliefhebbers is het inderdaad gezond. Er zijn meerdere gezondheid verbeterende eigenschappen die aan knoflook worden toegekend. Vroeger werd deze plant in veel landen gebruikt tegen infecties, griep, verkoudheden, maar ook wonden en tumoren. In Rusland werd het zelfs de penicilline voor de armen genoemd vanwege de helende eigenschappen.


Read More

Knoflook zelf poten

Zelf knoflook poten

De keuken is een magische plek, je kunt er de meest fantastische gerechten maken door een combinatie van kruiden en specerijen te maken. Een van de belangrijkste ingrediënten voor een gerecht is een die heel makkelijk te kopen of te telen is, dit is namelijk gewoon knoflook. Knoflook kan het gerecht maken of breken, te veel wordt te sterk en te weinig zorgt voor een groot tekort aan algemene smaak. Daarom is het dus belangrijk om goed op te letten hoeveel knoflook je ergens in dit. Wat het leuke aan knoflook is, is dat je het heel simpel zelf kunt poten. Dit kan gewoon in de tuin, lees verder om er achter te komen hoe dit precies moet!


Read More
Sorteer op:
Show:
Bezig met laden...